Sigurno Klađenje

Postoji li sugurica u klađenju? Šta je sigurno klađenje? Šta kladionice misle o sigurnom klađenju? Kako konstantno profitirati u klađenju online?

Šta je sigurno klađenje?

U Proslom clanku delimično je pomenut i takozvani Trading na Betfair-u a danas govorimo o nečemu veoma sličnom Trading-u. Ovog puta u pitanju je Arbitrage betting ili Sure bet, odnosno sportska arbitraža ili sugurno klađenje. Sure bet odnosno sigurno klađenje, kao što samo ime kaže, je opklada bez rizika, opklada koja obezbeđuje siguran profit bez obzira na rezultat utakmice na koju se kladimo.

U regularnom klađenju za igrača odnosno kladioničara koji na duži rok uspeva da ostvari konstantan profit od nekih 5% od uloga, možemo reći da je poprilično uspešan. Zamislite sada da možete ostvarivati tih 5% profita ali bez rizika po vaš početni kapital. Složićete se da je ova druga opcija gde nema rizika mnogo primamljivija. Naravno, u sigurnom klađenju ili arbitraži nema te kladioničarske draži i adrenalina kao u standarnom klađenju, ali smo sa druge strane oslobođeni rizika što je veoma bitno u pravljenju profita.

Sigurno kladjenje

Kako funkcioniše sigurno klađenje?

Arbitraža ili sigurno klađenje je način klađenja koji omogućava siguran profit koristivši razlike u kvotama kod različitih kladionica a na isti događaj. Tako pokrivanjem svih mogućih ishoda u dve ili više kladionica, možemo obezbediti siguran dobitak bez obzira na rezultat date utakmice ili događaja. Ulozi često moraju da budu visoki jer profit se kreće oko 5% ili manje na uloženu svotu ali veoma često možemo naići na mogućnost ostvarivanja profita od oko 8 do 9% na određeni meč što je zaista izvanredno.

Sigurno klađenje online

Uzmimo na primer teniski meč Novak Đoković - Rafael Nadal

Kladionica Pinaccle je postavila kvote za dati meč 1.70 na pobedu Đokovića i 2.30 na pobedu Nadala. Dakle, Pinnacle daje određenu prednost Đokoviću. Međutim neka druga kladionica (na primer 10bet) kvote za dati meč u jednom trenutku je postavila kao 1.95 - 1.95. Moguće je da se mišljenje 10bet oddsmaker-a poprilično razlikuje od oddsmakera iz Pinnacle kladionice ili je jednostavno možda samo u pitanju činjenica da je 10bet imao znatno veći priliv uplata na Nadala pa zato sada mora da koriguje svoje kvote i da na taj način sa ovom 1.95-1.95 ponudom privuče veći priliv novca na Đokovića. Šta god da je u pitanju, ovo je jedan od lepih primera kada imamo priliku da arbitražom zatvorimo ovaj meč i ostvarimo siguran profit. U Pinnacle kladionici stavljamo novac na Nadala na kvotu 2.30 i sa uplatom od 100€ potencijalna isplata je 230€. U 10bet-u se kladimo na Đokovića na kvotu 1.95. Ovde je potrebno uložiti 118€ da bi potencijalna isplata bila ista kao u prvom slučaju (230€). Na ovaj način zatvorili smo oba moguća ishoda i bez obzira ko pobedi u ovom meču, isplata će biti 230€ a ukupan ulog je 100+118=218€ Znači na uloženih 218€ profit je 12€ (5.5%).

Na koje sportove je primenljiva sportska arbitraža?

U principu nema pravila, gotovo u svim sportovima se dešava pre ili kasnije da različite kladionice imaju prilično različite kvote za istu opciju.Tenis je definitivno jedan od sportova gde se može profitirati na ovaj način, a gore navedeni primer je najjednostavnija arbitraža u kojoj imamo dva moguća ishoda. Imajte na umu da se sigurna opklada može napraviti i kada imamo 3 moguća ishoda, recimo 1x2 konačan ishod u fudbalu. Ovde je malo komplikovanija situacija jer treba uplatiti više opklada i verovatno u 3 različite kladionice. Znači treba pažljivo izračunati i paziti da se ne napravi greška a samim tim potrebno je i više vremena a vreme je izuzetno bitan faktor kada je Arbitrage betting ili sigurno kladjenje u pitanju. Takođe treba napomenuti da nije samo konačan ishod opcija gde se može naći sigurna opklada već to može biti i recimo broj gemova u tenisu, broj poena u košarci ...

Kako pronaći meč za sigurno klađenje online?

Ukoliko vas je do sada zaintrigiralo ovakvo klađenje onda je ovo definitivno pitanje koje se samo po sebi postavlja. Odgovor leži u mnogobrojnim dostupnim sajtovima koji služe za poređenje kvota.Tamo uvek možete naći određene mečeve a ukoliko niste previše iskusni onda možete koristiti i određene sajtove koji su specijalizovani isključivo za Arbitrage betting.To su u neku ruku Sure Bet servisi koji će vas detaljno u sve uputiti, ponudiće vam svoj sports arbitrage softver ali naravno nakon kratkog besplatnog test perioda za dalju pomoć moraćete da plaćate određenu naknadu.

Potencijalni rizik korišćenja arbitraže

Iako smo već rekli da je ovakvo klađenje odličan način da se napravi siguran profit, ipak treba veoma obratiti pažnju na nekoliko faktora koji vas eventualno mogu koštati gubitka novca.

Arbitraža je, naime, izuzetno brz proces i njegovo uspešno izvođenje zahteva mnogo iskustva, posvećenosti i discipline, a posebno likvidnosti.

  • Prvo na šta moramo da obratimo pažnju je mogućnost pravljenja greške. Pogrešno sračunat iznos koji moramo uplatiti odvojeno u svakoj kladionici, može dovesti do manjeg profita ili čak može uzrokovati da ostanemo u minusu za dati meč.
  • Dalje, vreme je veoma bitan faktor a pošto se kvote veoma brzo menjaju uvek postoji teoretska šansa da ne stignemo na vreme da završimo ceo proces uplatom u svim kladionicama. Tako naš novac može ostati pod rizikom ako je pokrivena samo jedna strana opklade. U takvoj situaciji ako je već došlo do promene kvota nakon prve opklade tako da nismo stigli da pokrijemo i drugu stranu, možemo jednostavno drugu opkladu uplatiti po najboljim sledećim dostupnim kvotama i tako ako ništa drugo onda bar ostati na nuli kada je dati meč u pitanju.
  •  Nevažeće opklade su nešto na šta takođe treba obratiti pažnju. Kladionice veoma često mogu da naprave grešku sa ponuđenim kvotama za određeni meč. To je poznato pod terminom 'Palpable error' ili u prevodu očita greška. Kada se to desi onda je uglavnom moguće napraviti sigurnu opkladu. Ali to nikada ne bi trebalo raditi u ovakvom slučaju jer ne postoji kladionica koja će vam isplatiti dobitak na kvotu koja je bila očigledna greška. Kladionica koja je ponudila pogrešnu kvotu će proglasiti vašu opkladu nevažećom i time ostaviti pod rizikom vaš novac u drugoj kladionici.
  • Poslednji ali ne i najmanje bitan faktor, šta više upravo suprotno, ubedljivo najvažniji faktor je činjenica da različite kladionice imaju različita pravila klađenja. Ovo potencijalno može biti velika opasnost ako dođe do prekida meča. Tako na primer, opklada na teniski meč nakon predaje jednog od igrača može biti u jednoj kladionici poništena dok će neka druga kladionica u istom meču kao pobednika računati igrača koji se plasirao u sledeće kolo. Samim tim u ovom slučaju kod sigurnog klađenja može se desiti da naš novac ostane na riziku u samo jednoj kladionici.

Da li je sportska arbitraža dozvoljen način klađenja?

Odgovor na ovo pitanje je apsolutno da. Nema ničeg ilegalnog u tome, ali treba znati da većina kladionica ne voli igrače koji se klade na ovakan način. S tim u vezi budite spremni na to da će vaši nalozi u mnogim kladionicama biti žestoko limitirani, a zatim verovatno i zatvoreni.

Naravno, ima kladionica koje i razumeju i pozdravljaju ovakav način klađenja. Pinnacle, na primer, poštuje sigurno klađenje i ponosi se time.

Sada se postavlja pitanje kako izbeći eventualno limitiranje uloga ili zatvaranje računa u pojedinim kladionicama? Postoji poprilično dobro rešenje i za to. Prvo, treba se truditi u svakom smislu ne privlačiti pažnju kladionica načinom klađenja. Ukoliko nakon dobitka momentalno zatražimo isplatu odmah postajemo sumnjivi kao potencijalni 'arber'. Zato uvek treba nakon ovakvog dobitka ostaviti novac na računu neko vreme, a ukoliko baš moramo da povučemo novac onda podići samo jedan deo, recimo samo profit, a nikako ceo iznos. To su ti mali trikovi trikovi za klađenje.

Trikovi za klađenje

Ulog je nešto zbog čega takođe veoma brzo možemo da uđemo pod radar kladionice kao potencijalni 'arber'. Nije samo u pitanju previsok ulog već i činjenica da mnogi ovakvi igrači bez razloga žele da im potencijalna isplata u svim kladionicama bude potpuno ista a samim tim i da se profit ne razlikuje bez obzira na ishod. Međutim uplata od na primer 152.38€ u jednoj i 108.56€ u drugoj kladionici sigurno je sumnjivija nego uplata od recimo ravno 150€ odnosno 110€. Ako je mogući profit 5%, na ovaj način sa ravnim iznosima umesto tih očekivanih 5% desiće se da će nam profit biti u zavisnosti od ishoda 4.90 ili možda 5.10% ali ćemo svakako duže uspeti da ostanemo neprimećeni kao 'arber' i tako da izbegnemo limitiranje od strane kladionica.

Make entry:
Name :
Email:
Homepage :
Security code:
  ( please enter in the field )
Postings:
Smileys: ::) :) ;) :D ?:( :( :o :8 :P :[ :X :* :-/
BB-Code: bolditalicunderlined
privacy policy Guestbook
Each entry of an entry or comment in the guestbook stores relevant data such as actions taken, (if possible) the member name, date / time and IP address. This is for safety. If your text violates applicable law, Beepworld must have a legal right to trace the identity of the person posting it. Your consent is given by clicking on the checkbox and submitting the form.

1
(2 Entries in total )

#2   rasheedyeMail07.09.2016 - 06:40

#1   Langton masaraureeMail03.08.2016 - 11:37
How to receive your predictions

1
(2 Entries in total )


Datenschutzerklärung
Free website powered by Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!